Kā atrast vislabāko personīgo aizdevumu, nesabojājot jūsu kredītreitingu

Ņemot vērā to, ka lielākā daļa cilvēku aizdevumu nodrošinātāju maksā  simtiem miljonu eiro gadā, tie tika pieprasīti nedēļāZiņojumā ir teikts, ka daudzas bankas un citi uzņēmumi ir soda izciešanas cilvēki, kas dodas iepirkties, lai saņemtu aizdevumu, jo tie veic nevajadzīgu kredīta pārbaudi, kas atstāj iespaidu uz savu lietu un var kaitēt kredītnovērtējumam.

Tomēr ir viegli izvairīties no šīs problēmas, jo ir daudz aizdevēju un salīdzināšanas tīmekļa vietņu, kas ļauj cilvēkiem iegūt personalizētu piedāvājumu, neietekmējot viņu kredītreitingu.

Par ko bankas un aizdevēji sodas cilvēkus, un kuri ne? Kurš piedāvā vislabāko aizdevumu likmi?

Ziņojumu sniedza High Street Bank TSB, kas ir viens no aizdevējiem, kasvada taisnīgu kuģi attiecībā uz personiskiem aizdevumiem.

Pamatinformācija

Tiek lēsts, ka GANDRĪZ vienam no 10 cilvēkiem Latvijā ir patēriņa kredīts, un pēdējo mēnešu laikā cenu karš irsadalīts. Rādītāji ir samazinājušies līdz 2,8%, un dažas bankas,piemēram, Lloyds un pirmā tiešā izīrēšana cilvēkiem, kas atsakās noaizdevumu izsniegšanas, ļaujot viņiem aizņemties līdz pat 50 000, nevislīdz £50 000, bet ne vairāk £500 000. Vidējais individuālais aizdevumsir aptuveni £10 000 vairāk nekā četri gadi.

Tomēr jaunajā ziņojumā TSB apgalvo, ka tirgus ir salauzts, un ka līdz arto patērētāji zaudējumus zaudē līdz pat £400 m gadā. Viena nolielākajām problēmām, sakot, ir pārbaudes, ko dažas bankas veic, kadcilvēki izmanto naudu aizņēmumam.

Kas notiek? Pētījumi, ko veica banka, konstatēja, ka 61% no vispārējākredītu pakalpojuma sniedzējiem nedeva cilvēkiem, kas piesakāsaizdevumam, galīgā individualizētā procentu likme, nepabeidzot to, kosauc par cieto kredīta pārbaudi. Šī tipa meklēšanai jūsu kredīta failā iratzīme.

Sludinājums

ja vērtējat daudz pieteikumu īsā periodā, iespējams, tas kaitēs jūsukredītrezultātam un jums, visticamāk, tiks piedāvāts vislabākā kredītalikme. Tas jo īpaši attiecas uz gadījumu, kad pieteikumi nav izdevušies,jo tas tālāk var negatīvi ietekmēt jūsu kredītpunktus, skaidro bezmaksaskredīta pakalpojumu pamatuzdevumu.

Tomēr vairākas bankas un aizdevēji, tostarp TSB, saņems pieteikumaiesniedzējiem personalizētus piedāvājumus, neietekmējot savukredītvēsturi, izmantojot saukto maigo kratīšanu. Ja viņiem nepatīkšīs likmes izskats, tās var tikt atslēgtas un mēģināt kaut ko citur.Aizdevēji nevar redzēt izvēles meklēšanu, tāpēc to var izdarīt tik daudz,cik vēlaties.

Sniegt man piemēru

Zane vēlas aizņemties EUR 8,000 par savu pirmo automobili. Viņa atrodaizdevumu ar sludinājumu 3% apmērā. Viņa tiek piemērota, un tiek veikta pamatīga kredīta pārbaude. Aizdevējam ir tas, ka viņai nav 3%likmes, viņai var būt 9,9%. Tāpēc viņa pārdod savu veikalu un viņam irlīdzīga pieredze darbā ar trīs pakalpojumu sniedzējiem. Piektais aizdevējs viņa cenšas piedāvāt savus 4,9%, ko viņa pieņem. Tomēr, javiņa neuzkrāja četras stingrās kredīta pārbaudes, no četrāmiepriekšējām lietojumprogrammām būtu tiesības saņemt 3,1% likmi nopiektā pakalpojumu sniedzēja, tas nozīmē, ka viņa maksās papildu EUR 375par aizdevuma darbības laiku. (šis piemērs ir aprakstīts indikatīvsgadījuma pētījums, kura pamatā IR TSB iekšējā analīze).

Ko saka citi cilvēki? Andrew Hagger finanšu tīmekļa vietnē ONEfinance teica: es neesmu pārliecināts,ka problēma ir tik slikta, kāda ir. Viņš uzskata, ka lielākā daļa cilvēku,kas meklē aizdevumu, izmantos cenu salīdzināšanas tīmekļa vietni, unparasti tie piedāvā virtuālus meklēšanas rīkus, kas ļauj jums pārbaudītdarījumus, neietekmējot jūsu kredīta ierakstu.

Kevin Mount Ford, bankas eksperts   vienā notām vietnēm, kurās meklēšana nenokaitēs jūsu kredītpunktu , kagalvenais jautājums ir par to, ka neviens patiesi nezina problēmasapmēru. Ar daudziem aizdevējiem, to noteikumi un nosacījumi nozīmē,ka, pieprasot citēt piedāvājumu, patērētājs dod aizdevējam atļauju veiktstingru pārbaudi, viņš piebilst.

Hagers saka, ka, lai patērētājiem sniegtu lielāku skaidrību par veiktajāmpārbaudēm, iespējams, regulatoram būtu jāuzstāj uz atsevišķu standartaformulējumu attiecībā uz aizdevumu tīmekļa vietnēm. Aizbildņu naudakonstatēja, ka dažās vietnēs nebija skaidra informācija par to, vaipieteikums ietekmētu kāda kredītlietu.

Aizdevēji, kas veic cieto čeku

Aizdevēji, kas neiegūst cilvēkus no sava galīgā individuālā piedāvājumalīdz brīdim, kad tiem būs veikta kredīta pārbaude, ietver Santangu, kuraaizdevumi sākās 3,1% apmērā; Tesco Bank ar likmēm, kas sākas 3,3%,un Clyde Dale Bank/Yorkshire Bank ar likmēm, kas sākas 3%.

Santandera saka: mēs neizmantojam slēptus meklēšanas vaicājumus,bet mēs nepārtraukti uzraugām mūsu politikas, lai nodrošinātu, ka mēsesam saskaņā ar tirgu un veicam izmaiņas tur, kur varam.

Tesco Bank apgalvo: ja potenciālais klients iesniedz pieteikumu paraizdevumu, mēs gribam viņiem sniegt pilnīgu pārliecību par TO SAŅEMTO GPL procentu likmi, kas ir iemesls, kāpēc mēs veicam cietokredītu meklēšanu jauniem klientiem. Tomēr tas piedāvā dažiemsaviem esošajiem banku klientiem pagaidu apstiprinājumusaizdevumiem, pamatojoties uz informāciju, ko glabā.